Bine ati venit pe Centrul Medical Focus - Clinica   Click pentru ascultare text! Bine ati venit pe Centrul Medical Focus - Clinica

Ce analize facem pentru depistarea nivelului hormonilor tiroidieni?

Publicat in Sfatul medicului
Citit 3782 ori

Laboratorul de Analize Focus va pune la dispozitie un pachet complet de analize pentru monitorizarea disfunctiilor glandei tiroide! Pachetul de monitorizare a hormonilor tiroidieni contine urmatoarele patru investigatii: TSH, fT3, fT4 si ATPO.

Contactati-ne la numarul de telefon 021 / 326.27.41, optati pentru pachetul de analizare a hormonilor tiroidieni, si beneficiati de o reducere de 10% la cele patru investigatii prezentate mai sus. In urma aplicarii discountului costul analizelor hormonilor tiroidieni ajunge la 120 RON.

Ce este tiroida?

Tiroida este o glanda mica, in forma de fluture, localizata deasupra bazei gatului. Aceasta glanda joca un rol foarte important in controlarea metabolismului corpului, si anume rata la care organismul nostru foloseste energie. Glanda tiroida indeplineste aceasta functie prin producerea de hormoni tiroidieni (in principal tiroxina – T4 si triiodotironina – T3), chimicale care circula prin sange catre toate zonele corpului.

 Organismul nostru are un sistem de feed back extrem de bine elaborat, pentru a controla cantitatea de T4 si T3 in sange. Atunci cand nivelul sangelui scade, hipotalamusul elibereaza un hormon ce forteaza glanda pituitara sa elibereze hormoni de stimulare a tiroidei (TSH). TSH stimuleaza glanda tiroida pentru a produce si secreta hormoni tiroidieni. Atunci cand exista suficienti hormoni tiroidieni in sange, cantitatea de TSH scade pentru a mentine constant nivelul hormonilor T3 si T4.

Bolile tiroidei – hipotiroidismul si hipertiroidismul

Bolile tiroidei afecteaza cantitatea de hormoni tiroidieni produsa in corp. Unele boli ale tiroidei duc la hipotiroidism – afectiune ce se manifesta prin cresterea in greutate, uscaciune a pielii, constipatie, intoleranta la rece, pierderea parului, oboseala si menstruatie neregulata.

Exista insa si cazuri in care bolile tiroidei conduc la cresterea excesiva a cantitatii de hormoni produsa in corp – este vorba despre hipertiroidism. Hipertiroidismul se manifesta prin cresterea ritmului cardiac, anxietate, scaderea in greutate, probleme ale somnului, tremur al mainilor si slabiciune in intreg corpul.

Mai multe din aceasta categorie: « Alocati o ora pentru inima dumneavoastra!

Click pentru ascultare text! Focus Medical