Bine ati venit pe Centrul Medical Focus - Clinica   Click pentru ascultare text! Bine ati venit pe Centrul Medical Focus - Clinica

Simptome care ne avertizeaza ca suntem hipertensivi!

Publicat in Sfatul medicului
Citit 1419 ori

Hipertensiunea arteriala reprezinta o crestere a valorilor tensiunii arteriale peste limita normala si este un factor de risc pentru boli de inima, rinichi sau accidente vasculare cerebrale.

Stadiul 1

In primul stadiu, persoanele cu hipertensiune arteriala, prezinta periodic valori tensionale peste limitele normalului. Se observa variatii spontane ale valorilor presiunii arteriale, care ajung din zona normalului in zona patologicului. In afara valorilor crescute ale tensiunii, pacientii pot suferi de oboseala fizica si psihica, cefalee, ameteli, tulburari ale somnului, iritabilitate, nervozitate, variate tulburari digestive, iar din partea inimii palpatii si intepaturi precordiale.

 Stadiul 2

In al doilea stadiu, simptomul cardiac este constituit dintr-o usoara dispnee, insotita de palpitatii si de unele senzatii dureroase in regiunea pericardica. Este posibila aparitia infarctului miocardic si a insuficientei cardiace.

Stadiul 3

In al treilea stadiu al bolii, manifestarile clinice subiective si obiective sunt expresia presiunii arteriale ridicate si a leziunilor produse in diverse organe de catre procesul hipertensiv, conducand la arterioscleroza.

Consecinta fireasca a cresterii de lunga durata a presiunii arteriale este aparitia modificarilor anatomice cronice la nivelul peretilor arteriali.

Sfatul medicului!

Activitatea fizica regulata  reduce riscul de a suferi afectiuni cardiace, reduce nivelul de colesterol din sange, creste nivelul de colesterol „bun” si va ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Persoanele active au un risc cu 50% mai scazut de a suferi de hipertensiune arteriala, in comparatie cu persoanele sedentare.

Click pentru ascultare text! Focus Medical