Bine ati venit pe Centrul Medical Focus - Clinica   Click pentru ascultare text! Bine ati venit pe Centrul Medical Focus - Clinica

Milioane de oameni, victime ale afectiunilor sistemului nervos

Publicat in Sfatul medicului
Citit 1824 ori

Un creier si un sistem nervos sanatos regleaza functiile organismului si te ajuta sa te concentrezi si sa te motivezi mai bine, sa ai memorie si viteza de reactie mai bune si sa faci fata stresului mai usor.

In ciuda capacitatilor uimitoare pe care le are creierul uman, el este la fel de vulnerabil la deteriorare ca orice alta parte a organismului nostru. Accidentele vasculare, loviturile, boala Alzheimer si multe alte tulburari afecteaza zilnic milioane de oameni in lume.

Multitudinea de leziuni si maladii ale creierului afecteaza oamenii in functie de factorii de risc ce tin de genetica, varsta sau stil de viata. Suficienta si disponibilitatea tratamentelor variaza foarte mult.

 Activitatea si alimentatia, cheia catre un organism sanatos

In ultimii ani s-au facut progrese considerabile in ceea ce priveste cunostintele despre sanatatea creierului si a sistemului nervos uman. Astazi sunt disponibile foarte multe tratamente si medicamente care ajuta la tratarea diferitelor tulburari. Chiar si asa, cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru creier este sa-l mentii activ din punct de vedere fizic si mental, sa consumi alimente nutritive si sa interactionezi social cat mai mult.

Printre alimentele care stimuleaza creierul si sistemul nervos se numara: pestele, nucile, ouale, semintele de in si lactatele. Acestea imbunatatesc performanta creierului si previn imbatranirea sa.

Click pentru ascultare text! Focus Medical