Bine ati venit pe Centrul Medical Focus - Clinica   Click pentru ascultare text! Bine ati venit pe Centrul Medical Focus - Clinica

Tipariti aceasta pagina

Cand facem ecografie 4D?

Publicat in Sfatul medicului
Citit 3043 ori

Ecografia 4D sau 3D live, prin care se observă dezvoltarea fătului, este recomandată între anumite săptămâni de sarcină:

-11-14: pentru că în acest interval se pot evidenţia eventualele anomalii, care nu pot fi observate mai târziu, nici mai devreme.

-20-22: pentru că sunt formate toate părţile corpului, putându-se spune cu precizie sexul bebeluşului si posibilele malformaţii.

Cel mai potrivit moment pentru a face o ecografie 4D, după părerea medicilor specialişti, este perioada cuprinsă între 24 şi 34 de săptămâni de sarcină. Acest moment este ideal, deoarece copiii s-au dezvoltat destul de mult pentru a fi vizibili în detaliu (expresia feţei etc) şi, în acelaşi timp, au destul spaţiu pentru a se deplasa în uter şi astfel vor fi furnizate mai multe imagini din unghiuri diferite.

 Consumati lichide inainte de ecografie

Tehnologia pe care sunt construite ecografele 4D se bazează pe undele de sunet care călătoresc prin intermediul fluidelor în scopul de a produce imagini. Acest fapt înseamna că fluidul existent în jurul copilului face imaginile mai clare. Acesta este şi motivul pentru care femeile însărcinate sunt sfătuite să consume multe lichide înainte de un examen ecografic.

Alţi factori care influenţează calitatea la ecografia 4D:

Deşi perioada de 24-34 de săptămâni poate fi ideală pentru a obţine imagini clare 4D, este important de menţionat faptul că şi alţi factori pot determina calitatea imaginilor. Localizarea placentei, de exemplu, poate influenţa uneori calitatea imaginii.

Placenta poate fi localizată în partea din faţă a uterului, în spate sau lateral. În cazul în care este situată în faţă, poate optura imaginea copilului. Mamele pot avea, de asemenea, mai multe ţesuturi materne, care pot influenţa undele sonore şi de aici rezultă fotografii cu aspect granulat. În acest caz, este mai bine să se aştepte până la aproximativ 32 de săptămâni, atunci când ţesutul va fi, cel mai probabil, întins, datorită creşterii copilului.

Click pentru ascultare text! Focus Medical