Bine ati venit pe Centrul Medical Focus - Clinica   Click pentru ascultare text! Bine ati venit pe Centrul Medical Focus - Clinica

Sfaturi pentru o toamna sanatoasa!

Publicat in Sfatul medicului
Citit 1737 ori

Toamna si iarna avem nevoie de mai multe vitamine, pentru intarirea sistemului imunitar.

Pentru ca sezonul fructelor si al legumelor proaspete se incheie, trebuie sa ne extragem necesarul de vitamine din pilulele farmaceutice.

Moleculele vitaminelor vegetale si a celor farmaceutice sunt absolut identice.

Prin urmare, toamna tarziu, cand nu avem la disozitie o gama larga de legume si fructe, vitaminele farmaceutice sunt alternativa perfecta.

Vitaminizarea de toamna ajuta la prevenirea racelilor comune si a depresiilor din sezonul rece.

Vitaminele care ajuta la cresterea rezistentei sistemului imunitar sunt: vitamina C (acid ascorbic), vitamina A, vitamina E si vitamina B6.

Legumele de toamna sunt generoase cu noi in ceea ce priveste necesarul de vitamine pentru intarirea sistemului imunitar.

Asadar, vitamina C o intalnim in varza proaspata si ardei (ocupa primele locuri in topul lgumelor ce contin vitamina C), vitamina A o gasim in morcovi, vitamina E se gaseste din abundenta in uleiurile vegetale, iar vitamina B6 o gasim in morcovi, cartofi, pastai.

Durerea de gat, infectiile sinusale si ale urechii pot sa apara mult mai frecvent daca exista un nivel inadecvat al vitaminei A. Vitamina C stimuleaza productia anumitor anticorpi care lupta contra virusurilor, bacteriilor si fungilor ce invadeaza organismul, protejandu-l impotriva infectiilor si bolilor.

Vitamina E este cel mai puternic antioxidant natural. Spre deosebire de vitamina A, ea nu poate fi stocata in corp, fiind foarte greu sa facem rezerve pentru mai tarziu.

Vitamina B6 este foarte speciala pentru imunitate.

Pe langa intarirea imunitatii, trebuie sa ne gandim si la vitaminele care sunt aproape imposibil de gasit in sezonul rece.

Spre exemplu, vitamina D este sintetizata de organism doar in combinatie cu razele soarelui. Ea este necesara pentru prevenirea rahitismului la copii si pentru intarirea oaselor la adulti. Lipsa vitaminei D in organism poate afecta starea generala ducand la iritabilitate, panica, depresie.

Consultati medical personal pentru a va depista deficientele de vitamine sia va putea recomanda complexul de vitamine necesar.

Click pentru ascultare text! Focus Medical